top of page

Oppsummering Tesab demonstrasjon

Oppdatert: 21. nov. 2023

14. og 15.september fikk vi låne plass hos Fikse Stein AS på Ølen til å rigge opp alle lagermaskinene vi selger fra Tesab. I tillegg var Fikse Stein sin egen 800i med i oppsettet. Oppmøtet på demoen var godt, flere kunder var innom flere ganger, og det fungerte godt å arrangere demoen på Ølen.

Skrevet av Ida Karine Elnæs Moe


I tillegg til selve lokasjonen fikk vi låne mannskap og maskin fra Etne Sand & Pukk AS.

800i-en deres er fra 2017 og de er godt kjent med Tesab merkevaren fra før. Derfor var dette en god lokasjon for demoen og vi er glade for å få låne stedet. Vi vil takke Etne Sand & Pukk AS og Fikse Stein AS for et godt samarbeid før, under og etter demoen, og for bra vertskap hele veien.

På Fikse Stein AS besto fjellet av en blanding av gneis og granitt. Dette håndterte alle maskinene utmerket.


Vi hadde besøk av Simon Duggan, som arbeider med teknisk produktstøtte og garanti hos Tesab. Han var godt fornøyd med oppsettet og følte at det gjenspeilet produktporteføljen til Tesab på en god måte.


Resultat på demoen

Jeg stilte noen spørsmål til arrangørene bak demoen produktsjef Odd Einar og maskinselger Arnt Erik: Er dere fornøyd med produksjonen ?

De svarer at vi oppnådde det vi ville med alle maskinene og at produksjonen sto til forventning. Arnt Erik og Odd Einar var godt fornøyde med oppmøtet og tilbakemeldingene fra kunder på resultatet.

- Kundene var fornøyde med det de så og imponerte over produksjon og sluttproduktene. De sa at det var morsomt å se maskinene i aksjon og å bli bedre kjent med Kiesel som leverandør. I tillegg var de imponerte over fraksjonene, med rene og fine salgsvarer.


Arnt Erik trekker frem finsikten som maskin som leverte ekstra godt, på å slå singelen ren. Produksjonsrekken lagde seks fraksjoner, blant annet strøsingel 2,4- 2,5 mm.


Oppsettet var stilt inn til å lage 6 fraksjoner fra 0- 140 mm av produksjonslinjen.

Fraksjonene vi tok ut var:

0-4/ 4-8 / 8-16 /16-32 på TS3430 og 32-64/ 64 ca. 140 på TS1340

Alt i alt var det bra sluttprodukt fra alle maskinene på demoen, med plettfrie fraksjoner.


Rekkefølgen på maskinene under demoen var:

Tesab 800i grovknuser

Tesab 700ie grovknuser (trykk til venstre for å se video)

og Tesab TS3430 finsikt til slutt.Om du er nysgjerrig på hvilke maskiner andre vi selger fra Tesab kan du se hele produktrekken her.


Eier av maskinene

Nasta lånte ut en Hitachi ZX350LC-7 fra Vassbakk & Stol på selve demoen.

Gravemaskinen ble brukt til å mate 800i-knuseren først i rekken. Tesab 800i-en eies av Fikse Stein AS.


En morsom følge av demoen var at 700ie aldri kom tilbake til Kiesel.

Den har dratt videre til Vats Anlegg AS på Nedre Vats for å arbeide i noen måneder. Arnt Erik og Odd Einar dro etter og klargjorde maskinen for videre arbeid, med opplæring og igangkjøring.

Mann med vernedress står ved en steinknuser
Odd Einar klargjør 700ie

Resten av Tesab maskinene TS1340 grovsikt, 8042T stacker og TS3430 er tilgjengelige for salg fra Kiesel Norge AS.

Comments


bottom of page