top of page

Om Kiesel Norge og våre eiere 

Nasta_logo

Kiesel Norge AS importerer og selger materialhåndteringsmaskiner og forskjellig utstyr til ulike bransjer i hele Norges land. Vi er størst på utstyr til gjenvinningsbransjen og produktene vi selger finner du en oversikt over ved å trykke her.
 

Kiesel Norge AS er en del av NASTA gruppen, og er eid av Sørenco AS og Kiesel GmbH.

For mer informasjon om våre eierselskaper, se deres hjemmesider ved å klikke på logoene på høyre og venstre side. 

Her kan du lese historien til Kiesel i Norge, 

Kiesel_GmbH_ logo

Tysk opprinnelse

Kiesel Norge AS har sitt utspring fra det tyske selskapet Kiesel GmbH. Det historierike, familieeide selskapet ble etablert av Helmut Kiesel og hans kone Christa, på en tidligere bondegård i Weingarten i nærheten av Ravensburg allerede i 1958. Helmut jobbet som maskinmontør på Fuchsmaskiner, og han og Christa bestemte seg for å starte sitt eget selskap. Innen 1960 hadde de vokst til å bli 5 ansatte, og flyttet dermed inn i et nytt, 300 kvadratmeter stort bygg, med verksted og kontorlokaler i Baienfurt.

Kiesel GmbH

I dag har Kiesel GmbH over 1000 ansatte. Hovedkontoret ligger fremdeles i Baienfurt, og de har etablert store utstillingslokaler, kurs- og konferansesenter, en maskinførerskole og et stort, moderne varelager i Helmut Kiesel Strasse i Stockstadt am Rhein. Her har de også sin produksjonsavdeling av innovative og spesialbygde maskiner. Det finnes nå over 80 avdelinger og selskaper under Kiesel-systemet utover store deler av Europa, og over 1100 ansatte.

Nasta 

Nasta kjøpte opp Kiesel Norge delvis i 2017. 

Nasta har rukket å bli 90 år og ble dannet i 1929 av Søren Røed på Nanset. I 1932 fikk bedriften navnet Nanset Standardstasjon, og i 1939 startet salget av Austin. Selskapet ble forhandler av Skoda i 1953,
Brøyt gravemaskiner i 1960 og i 1982 ble Nanset Standard eneimportør av Hitachi annleggsmaskiner. 

I 2011 ble navnet byttet fra Nanset Standard og til Nasta, og i 2018 hadde selskapet 170 ansatte. 

Flere detaljer om Nastas historie kan leses på deres nettsider. 
 

bottom of page