top of page

Er du vår nye innkjøper?

Oppdatert: 24. mar.

Ønsker du å bli en del av Kiesel og hjelpe oss med å ha oversikt og orden på innkjøp og logistikk?

Nysgjerrig på hvordan det er å jobbe for oss? Her forteller kollegaen vår Jan-Ove om hvordan det er å jobbe for Kiesel Norge. Du kan også lese utlysningen fra Finn her:


KIESEL Norge AS er en solid og ledende aktør i Norge innenfor materialhåndteringsmaskiner, kverner, sikteverk og presser. Typiske kunder er både private og offentlige bedrifter innenfor segmentene gjenvinning, skraphandler og havner. KIESEL er offensive, utviklingsorienterte og i meget god vekst. Vi søker nå innkjøp- og logistikkoordinator med ansvar for bestilling av reservedeler fra leverandører, optimalisering av lagerbeholdninger og oppfølging av kundeleveranser. Stillingen er nyopprettet og rapporterer til leder for ettermarkedet.

Som innkjøp- og logistikkoordinator hos KIESEL Norge har du ansvaret for bestillinger, vareflyt og ajourhold i ERP-systemet vårt. Vi søker deg som jobber planmessig, er årvåken og har god kontroll på alt som rører seg, og som trives i en salgsstøttefunksjon. Du er limet i organisasjonen og liker ikke løse tråder. Du er systematisk og kommuniserer godt med våre kunder, leverandører og ansatte. Oppgaver i rollen:

  • Varebestillinger og oppfølging av innkjøp og leveranser på reservedeler til våre kunder.

  • Oppdatering av priser produkter i vårt lager- og logistikksystem.

  • Ansvar for lagerbeholdningene og sørge for jevnlige lagerbestillinger og varetellinger.

  • Klargjøre utgående fakturaer og gjøre fakturamottak på inngående fakturaer for vår ettermarkedsavdeling.

  • Sammenstille garantisaker for ettermarkedet, og sende inn og følge opp garantikrav mot våre leverandører.